Vyrobte si čokoládovou nebo vanilkovou domácí zmrzlinu a ušetřete peníze

MrOferto
Jakmile se venku začnou zvyšovat teploty, tak lidé pocítí, že přichází jaro a zvýší se také prodej zmrzlin, které miluje mnoho lidí. Tyto dobré zmrzliny si lidé mohou vyrobit i doma a nejedná se o nic složitého. Pokud byste si tedy chtěli vyrobit domácí zmrzlinu, se kterou ušetříte peníze, vyzkoušejte si například tyto recepty.
Vyrobte si čokoládovou nebo vanilkovou domácí zmrzlinu a ušetřete peníze

Čokoládová zmrzlina

Na výrobu čokoládové zmrzliny budete potřebovat následující suroviny:

Abyste si doma mohli udělat čokoládovou zmrzlinu, nachystejte si veškeré suroviny a poté se pusťte do práce. Dejte si do menšího hrnce vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Tento menší hrnec dejte do většího hrnce s vodou a postavte na plotnu. Jakmile se začne voda ve větším hrnci vařit, důkladně suroviny v menším hrnci prošlehejte ručním šlehačem. Poté, co si všimnete, že směs zhoustla a trochu zesvětlila, můžete plotnu vypnout a menší hrnec se směsí nechat vychladit.

Nyní byste si měli ušlehat smetanu a následně do ní opatrně vlijte vaječný krém, který máte v menším hrnci. Hned poté do směsi vmíchejte ještě rozpuštěnou čokoládu a pokud byste chtěli, lze přidat i nadrobené brownies, které čokoládovou zmrzlinu ještě vylepší. Nakonec všechnu směs vlijte do nádoby, kterou můžete skladovat v mrazáku a zmrzlinu dejte alespoň na 8 hodin do mrazáku. Po této době bude zmrzlina hotová a vy si ji můžete vychutnávat sami, s přáteli nebo s rodinou.

čokoládová zmrzlina

Vanilková zmrzlina

Vanilková a čokoládová zmrzlina patří mezi ty nejzákladnější a lidé si je dávají nejčastěji. Protože už recept na čokoládovou zmrzlinu znáte, je na čase, abyste se naučili i ten na vanilkovou zmrzlinu. Na výrobu budete potřebovat:

Vanilkovou zmrzlinu si můžete vyrobit tak, že si dáte do hrnce smetanu, mléko, vanilkovou dřeň a také prázdný vanilkový lusk. Tuto směs přiveďte k varu a hned, jak se začne vařit, tak plotnu ihned vypněte a dejte hrnec stranou. Z hrnce nezapomeňte vyndat prázdný vanilkový lusk, který můžete vyhodit. Poté si v další misce prošlehejte žloutky s cukrem a jakmile si všimnete, že je směs při míchání světlejší, můžete pomalinku směs přilít do vanilkové směsi, kterou jste si vytvořili v hrnci. Stále však směs míchejte, dokud nezhoustne.

Následně si vezměte sítko a přelijte všechnu směs do mixéru. Díky sítku se odstraní nežádoucí hrudky. Směs mixujte do doby, dokud nevznikne pěna a poté ji nalijte do nádoby, která může do mrazáku a zmrzlinu dejte na noc do mrazáku. Druhý den budete mít hotovo a můžete si zmrzlinu dopřát jako dezert nebo sladkost ke kávě.

« Čištění grilu nemusí být na dlouho. Práci vám urychlí tyto triky Jak vyprat textil s fleky, aby bylo oblečení opět čisté »