Recepty s mletým masem, které se hodí i k obědu

MrOferto
Mleté maso je skvělou ingrediencí, kterou lze použít do mnoha jídel. Pokud hledáte nové recepty s mletým masem, které vám pomohou připravit chutná jídla pro celou rodinu, naše rady a tipy vám jistě pomohou. V článku najdete několik jednoduchých a vynikajících nápadů na jídla s mletým masem, které jsou vhodné pro různé příležitosti. Bez ohledu na to, zda jste zarytým milovníkem tradičních jídel, nebo máte rádi experimentování s novými recepty, naše tipy vám poskytnou inspiraci k mnoha skvělým pokrmům s mletým masem. Vydejte se s námi na cestu do světa kulinářských dobrodružství a připravte si nezapomenutelné jídla s mletým masem!
Recepty s mletým masem, které se hodí i k obědu

Sekaná, která vydrží i na večeři nebo na další den

Na vaření pokrmů z mletého masa je skvělé to, že se dá udělat větší porce a člověk má pak jídlo i na večeři nebo na druhý den. Jestliže se navíc jedná o sekanou, může si ji dát člověk i studenou k večeři nebo si ji nachystat na druhý den do práce. Pro přípravu tohoto receptu budete potřebovat následující suroviny:

V momentě, kdy budete mít vše nachystáno, pusťte se rovnou do práce. Vezměte si misku, nakrájejte si chleba na malé kousky a poté jej dejte do této misky. Chléb zalijte mlékem a začněte jej míchat, dokud nevznikne kaše. Následně si nakrájejte jarní cibulku nadrobno a přidejte ji do misky k chlebu. Nyní byste měli směs okořenit solí, pepřem, muškátovým oříškem a vše důkladně promíchat. V další misce si rozšlehejte vejce, přidejte k němu strouhanku a nakonec i maso.

Nyní už máte zpracované téměř všechny suroviny, ale ještě musíte nakrájet cibuli. Hned poté si vezměte plech nebo jinou nádobu vhodnou do trouby, do níž se vám vejde celá sekaná. Nádobu vymažte slunečnicovým olejem a posypejte ji cibulí. Ve dvou miskách máte nachystané ingredience na sekanou a jediné, co musíte udělat, je to, že obsah dvou misek smícháte a poté z nich vytvarujete sekanou, kterou položíte na cibuli. Do plechu nalijte i trochu vody, aby v ní byla cibule ponořená a přidejte bobkový list. Sekanou pečte při 180 ° přibližně 1 hodinu a poté můžete rovnou podávat.

Řízky z mletého masa plněné sýrem

Tato pochoutka se jistě stane oblíbenou každého člověka, kdo miluje smažené pokrmy, řízky nebo jídla na styl holandského řízku. I když jsou lidé zvyklí převážně na to, že řízky se připravují z kuřecího masa, tak si lidé mohou připravit i řízek z mletého masa podle tohoto receptu. Na tento pokrm budete potřebovat:

Nachystejte si veškeré ingredience a poté se pusťte rovnou do práce. Nejprve si vložte mleté maso do větší misky a poté si nakrájejte červenou cibuli, kterou také přidejte k mletému masu. Zpracujte také česnek a následně jej prolisujte do mísy. Nakonec přidejte ještě vejce, sůl, pepř a vše promíchejte.

Připravenou masovou směs rozprostřete na potravinářskou fólii, nastrouhejte si sýr nahrubo a důkladně s ním posypejte rozprostřené maso. Poté vše srolujte tak, aby vám vznikl jakýsi masový váleček. Ten umístěte na několik hodin do mrazáku. Jakmile po několika hodinách vyndáte masový váleček z mrazáku, začněte jej krájet na plátky široké cca 3 cm. Po nakrájení sáhněte po hlubokých talířích a připravte si mouku, vajíčko a strouhanku na obalování. Každý plátek poté obalte stejně, jako kdybyste obalovali klasické řízky a nakonec je osmažte v pánvi z obou stran dozlatova.

« Jak se bránit před chřipkou Jaké jsou příznaky vysokého krevního tlaku a jak hypertenzi léčit? »