Domácí pomazánky, ke kterým vám bude stačit jen pečivo

MrOferto
Večeře bývají v každé domácnosti jiné. Někteří lidé jsou zvyklí na to, že mají teplé jídlo k obědu i k večeři, další skupina má raději večeři studenou. Pokud vám nezáleží na tom, zda budete mít zrovna teplou nebo studenou večeři a rádi si dopřejete vždy jinou večeři, můžete toho docílit například pomazánkami, které si můžete udělat i sami doma. Ty už poté doplníte pouze vaším oblíbeným pečivem.
Domácí pomazánky, ke kterým vám bude stačit jen pečivo

Papriková pomazánka s tvarohem

Ne každá pomazánka musí být nutně se smetanou nebo majonézou. Doma si totiž můžete udělat i zdravější verze. Jednou takovou skvělou pomazánkou je i například papriková s tvarohem. Na její výrobu si připravte tyto suroviny:

K přípravě tohoto pokrmu si vezměte misku, v níž budete pomazánku míchat a vyklepněte do ní oba dva tvarohy. Poté sáhněte po paprikách, omyjte je a nakrájejte na velmi malé kousky. Nakrájenou zeleninu dejte následně do misky ke tvarohům. Aby mělo jídlo tu správnou chuť, přisypte do mísy trochu mleté sladké papriky, soli a mletého černého pepře.

Nakonec přidejte také 2 lžíce bílého jogurtu. V případě, že doma nebudete mít jogurt, můžete jej zaměnit za majonézu. Vše nakonec důkladně promíchejte a poté se můžete pustit rovnou do jídla.

Tuňáková pomazánka

Jestliže by si člověk rád dopřál na večeři dostatek bílkovin, může si doma udělat i tuňákovou pomazánku s tvarohem. Na její přípravu budete potřebovat tyto suroviny:

Jakmile začnete připravovat tuto pomazánku, opět si vezměte misku, ve které budete vše míchat. Jako první si otevřete konzervu tuňáka a slijte přebytečný olej nebo šťávu. Tuňáka poté dejte do misky a vidličkou jej rozmačkejte. Poté do misky přidejte tvaroh, Lučinu / Gervais a 1 čajovou lžičku hořčice.

Aby měla pomazánka skvělou chuť, přidejte do mísy sůl, pepř, bylinky, citronovou šťávu a kdo by chtěl, tak může i vejce uvařená natvrdo, která si nakrájíte na malé kousky. Nakonec pomazánku promíchejte a můžete podávat.

tuňák v konzervě

Vajíčková pomazánka s avokádem

Mnoho lidí si vajíčkovou pomazánku spojuje s Velikonocemi. I když je tato pomazánka jejich součástí, můžete si ji dopřát během celého roku. To, zda si ji nakonec dáte s rohlíkem nebo na chleba, je již zcela na vás. Na její přípravu budete potřebovat tyto ingredience:

Až se vrhnete na přípravu vajíčkové pomazánky, tak začněte tím, že si uvaříte vejce natvrdo a poté je nakrájejte najemno. Následně nakrájejte i avokáda na menší kousky a přidejte je k vejcím. K vajíčkům a avokádu přidejte do misky 1 lžíci řeckého jogurtu, 1 lžíci citronové šťávy, 2 lžíce nasekané jarní cibulky, 1 / 2 čajové lžičky dijonské hořčice a poté můžete dochutit solí, pepřem nebo nasekanou pažitkou. Nakonec vše pomačkejte vidličkou, zamíchejte a můžete podávat k vašemu oblíbenému pečivu.

« Cenově výhodné stylové a kvalitní doplňky v Globus prodejnách Jak správně odlíčit obličej »