Bohatá nadílka vánočního cukroví

MrOferto
Pečení cukroví patří mezi oblíbené činnosti mnoha lidí. Jestliže už máte nějaké druhy cukroví napečené z předešlého článku, nyní si můžete upéct ještě další druhy, abyste jich měli dostatek a ochutnali tak více cukroví. Zároveň si těmito druhy můžete rozšířit napečené pochoutky, abyste jich měli dostatek i pro návštěvy.
Bohatá nadílka vánočního cukroví

Vosí hnízda nesmí chybět

Vosí hnízda patří mezi oblíbené cukroví mnoha lidí. Najdou se ale i ti, kteří je zrovna nemusí kvůli obsahu rumu. Pokud si ale Vánoce bez vosích hnízd nedokážete překvapit, zkuste si je připravit z tohoto receptu. Budete potřebovat tyto suroviny:

Náplň vosích hnízd:

Jakmile si nachystáte veškeré suroviny, které budete při přípravě vosích hnízd potřebovat, pusťte se rovnou do práce, ať si tento druh cukroví můžete vychutnat co nejdříve. K práci využijte i kuchyňský sekáček nebo mlýnek, do kterého si dejte piškoty s ořechy a vše rozdrťte. Až budete mít hotovo, přidejte k těmto surovinám ještě cukr, kakao, změklé máslo, bílek a 1 lžíci mléka. Vše uhněťte rukama a vypracujte krásně hladké těsto. V případě, že by bylo těsto příliš suché, přidejte ještě lžíci mléka. Po uhnětení těsta jej dejte na 1 hodinu do lednice.

Než uplyne 1 hodina, máte čas na to, abyste si připravili náplň vosích hnízd. Měkké máslo si smíchejte se žloutkem, cukrem a trochou rumu. Až uplyne 1 hodina, odebírejte z těsta z lednice malé kuličky, které vtlačíte do formiček na vosí hnízda. V každém vosím hnízdě nezapomeňte udělat koncem vařečky důlek, do něhož následně dáte náplň a vosí hnízdo přiklopíte piškotem. Nyní máte vosí hnízda hotová, ale nezapomínejte je uchovávat v chladu. Vosí hnízda se skvěle hodí i k odpolední kávě nebo k čaji.

Cukroví ke kávě

Kokosky

U některých lidí nesmí na Vánoce chybět kokosky. Pokud je to i váš případ, jednoduše si je doma sami udělejte a poté si je v klidu vychutnejte. Na kokosky si připravte tyto suroviny:

Nachystejte si všechny suroviny a poté se pusťte do práce. Jako první sáhněte po ručním mixéru a do mísy si dejte bílky. S pomocí ručního šlehače vyšlehejte z bílků krásný sníh. Až bude hotový, dejte jej do parní lázně. Menší hrnec se sněhem dejte do většího hrnce s vodou a vodu ohřívejte. Poté ke sněhu postupně přidávejte moučkový cukr.

Jakmile bude sníh krásně pevný, přilijte ještě ocet a přisypte 100 g kokosu. Poté vyndejte menší hrnec z parní lázně,a nakonec přisypte i poslední ingredienci, kterou je polohrubá mouka. Nachystejte si pečící plechy, na které s pomocí lžíce dávejte kousky směsi na kokosky. Nakonec pečte kokosky při 150 °C. Až budou kokosky hotové, vyndejte je z trouby a nechte kokosky vychladnout. Poté je uložte do nádoby na cukroví a nechte je ještě pár dnů odležet, než se pustíte do jejich konzumace.

Rumové kuličky

Vyhněte se pečení vánočního cukroví a udělejte si rumové kuličky. Pokud už se vám nechce pouštět pečící trouba a rádi byste ušetřili trochu energií, udělejte si doma rumové kuličky. Připravte si na ně:

V tomto receptu opět využijete mixér, do kterého je potřeba dát piškoty a nechat je rozdrtit. Poté do mixéru přidejte ještě máslo, cukr, kakao a rum. Nechte vše zamíchat a vznikne vám těsto. Z toho následně odebírejte malé kousky a tvarujte z nich kuličky. Tyto kuličky nakonec obalte v kokosu.

Rumové kuličky
« Vánoční cukroví, které nesmí na Vánoce chybět Občerstvení, které se hodí na Silvestra »