Teplé večeře, které vás zahřejí v chladných dnech

MrOferto
Během podzimu se počasí razantně zhoršuje, venku jsou časté dešťové přeháňky a teploty výrazně klesají. Lidem začíná být zima a také je zahájena teplá sezóna. Kvůli chladnému počasí začíná i období chřipek a nachlazení, které není dobré podceňovat. Jestliže se i vám už teď stává, že je vám doma zima, zkuste se kromě topení a hřejivého oblečení zahřát i teplou večeří.
Teplé večeře, které vás zahřejí v chladných dnech

Hovězí guláš s houskovým knedlíkem zvládne každý

Většina lidí se domnívá, že uvařit guláš je hodně náročné. To však není pravda, protože se stačí pouze podívat na recept. Po jeho přečtení rychle zjistíte, že při trošce snahy jej zvládnete i vy. Na hovězí guláš s brambory budete potřebovat tyto suroviny:

Jakmile si nachystáte všechny suroviny, můžete se pustit do práce. Rozehřejte olej v hrnci a zprudka osmahněte cibuli a česnek, dokud nezezlátnou. Následně přidejte do hrnce hovězí maso, orestujte jej a přisypte hladkou mouku. Až budete mít maso hotové, přidejte papriku a kmín. Vše důkladně zamíchejte a restujte dalších pár minut. Hned poté přilijte rajčatový protlak a hovězí vývar. Vařte na mírném ohni alespoň hodinu, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Nakonec vše dochuťte solí a pepřem podle chuti. Po dovaření lze pokrm podávat s houskovými knedlíky nebo chlebem.

Zapečená zelenina s bylinkovým máslem

Pokud není guláš jídlem, které byste si zrovna chtěli uvařit, můžete zkusit udělat zapečenou zeleninu s bylinkovým máslem. Na tento recept si připravte následující ingredience:

Tento recept vás možná zaskočí tím, jak je jednoduchý, ale zároveň vás jistě potěší tím, že bude brzy hotový. Začněte tím, že si zeleninu nakrájíte a rozprostřete ji po plechu. Zeleninu následně polijte olivovým olejem a posypte směsí bylinek, solí a pepřem. Nakonec dejte vše péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 30 minut, dokud zelenina nezezlátne.

večeře

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny jsou receptem, který je často využíván v mnoha domácnostech, jelikož jej jde udělat různými způsoby. Každý člověk si může dát do zapečených těstovin suroviny, které má rád. Jestliže byste se rádi nechali inspirovat tím, jak je udělat, zkuste recept s těmito surovinami:

Při přípravě zapečených těstovin začněte tím, že si dáte uvařit těstoviny do hrnce. Po dovaření těstoviny slijte a dejte je stranou. Poté si vezměte cibuli, česnek, papriku a vše nakrájejte. Tyto suroviny poté dejte do pánve s olivovým olejem a orestujte je. Následně přidejte fazole, cherry rajčata a chvíli povařte. Asi po 5 minutách přilijte do pánve smetanu, nasypte strouhaný sýr a také těstoviny. Vše promíchejte a poté dejte do zapékací mísy. Ještě jednou jídlo posypte strouhaným sýrem, a nakonec dejte zapékací mísu do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pokrm pečte asi 40 minut, dokud sýr nezezlátne.

« Technologie budoucnosti: Jaký vliv mají na náš každodenní život? Inspirace na vánoční dárky, které potěší vaše blízké »